Sport

Wer­vik wint heu­se degradatietopper

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In derde nationale bengelen Rumbeke en Wervik allebei onderin, respectievelijk op een 14de en 13de plek, met een verschil van twee punten in het voordeel van Wervik. Zaterdagavond stonden de twee tegenover elkaar in een regelrecht degradatieduel.

In deze reeks hield Anzegem het een tijdje geleden voor bekeken en zo degraderen er dus nog twee andere ploegen rechtstreeks naar eerste provinciale en misschien moet de derde laatste ook nog een eindronde spelen, maar daar is nog geen zekerheid over.

Het was een belangrijke wedstrijd met een geladen sfeer. De bezoekers konden meteen efficiënt zijn, Vandamme legde af voor Houthoofd, die plaatste de bal in de linkerbenedenhoek, 0-1 voor Wervik. Maar Rumbeke profiteerde van een fout bij Wervik en maakte Vanfleteren er 1-1 van.

Een doelpunt dat Rumbeke een serieuze adrenalinestoot gaf. Vandenheede met de prima voorzet en Vermaut kopte het leer in doel, 2-1. De thuisploeg duwde door en niet veel later zette Vanfleteren de 3-1 ruststand op het bord.

Serieus wat werk op de plank voor de bezoekers in de tweede helft, die Kenzie Vandeputte in de ploeg dropten. Wervik kreeg een vrije trap, Vandeputte nam die bal meteen voor zijn rekening, wat een pegel, de Wervikse aansluitingstreffer, 3-2. Wervik ging er vol voor, Vandeputte kon opnieuw scoren, 3-3.

Met een gelijkspel schieten beide ploegen weinig op, en dat leek ook de eindstand te worden, tot in de 88ste minuut opnieuw Vandeputte de ingevallen Devacht lanceerde. Die speelt volgend seizoen bij Rumbeke, maar hij had geen genade voor zijn toekomstige ploeg. Op de valreep 3-4 voor Wervik, dat vijf punten uitloopt op Rumbeke.

Thibaut Desmarets