Sport

Weer­ga­lo­ze van der Poel duldt geen tegen­stand en wint de E3 Saxo Classic

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Van der Poel op 1. De vliegende Hollander deed zijn reputatie alle eer aan en gaf iedereen het nakijken in de Vlaamse Ardennen. Op de Taaienberg gaf hij er al een ferme lel op, de rest van het pak was dan al gewaarschuwd. Even leek Wout van Aert na een val terug te komen, maar dat lukte niet. Van der Poel had aan de finish uiteindelijk anderhalve minuut voorsprong op Stuyven, knap tweede, en Van Aert.

Wie heeft de goeie benen in Harelbeke? Dat dat Mathieu van der Poel was, zal niemand verbazen. Hij liet het een eerste keer zien op de Taaienberg. De plaats waar E3 Harelbeke écht begint, da’s altijd zo. Stuyen, Pedersen, Van Aert en ook Trentin moesten passen.

De Lie zoekt nog steeds naar zijn topvorm

De Stationsberg was de volgende halte in het aanvalsplan van van der Poel. Hij countert de Spaanse kampioen Lazkano. Van Aert volgde, maar ook de rest kwam even later weer aansluiten. De rest, dat is een elitegroep met zo goed als alle grote namen, behalve De Lie. Zij rapen ook de vroege vluchters op, met Jelle Vermoote uit Pervijze.

Beslissende slipper Van Aert

Terwijl Lazkano als eerste de Paterberg op rijdt, valt Van Aert na een foutje. Hij kan weer verder, maar verliest kostbare tijd op Mathieu van der Poel. Die heeft bloed geroken en plaatst nog maar eens een aanval. Het publiek geniet. Er is een massa volk, ook op de Kwaremont, waar Wout van Aert de achtervolging inzet op z’n eeuwige rivaal.

Van der Poel in tijdritmodus, hij kijkt achterom, en ziet Van Aert komen, bij het begin van de E3 Col of de Karnemelkbeekstraat. Maar wachten doet van der Poel niet om samen naar Harelbeke te rijden, neen, het is een strijd van man tegen man.

Stoomtrein Mathieu

VDP verzwakt niet meer en rijdt als een speer terug naar Harelbeke. Van Aert steekt zijn kop in zijn kas, maar het is vechten tegen de bierkaai. Op 10 kilometer van de meet lijkt de voormalige Belgische kampioen de handdoek in de ring te werpen. De Nederlandse wereldkampioen rondt zo een solo van ruim 40 kilometer feilloos af en schrijft ook de E3 bij op z’n palmares. Een koers die hij nog niet had gewonnen. Laat die Ronde van Vlaanderen maar komen, denken ze bij Alpecin-Deceuninck.

Whats App Image 2024 03 22 at 16 51 53
Whats App Image 2024 03 22 at 16 51 53 1
Whats App Image 2024 03 22 at 16 51 53 2
Whats App Image 2024 03 22 at 16 51 53 3
Whats App Image 2024 03 22 at 16 51 53 4
© Belga
Davy Vercamer
Robbe Van Damme