Sport

Weer­ga­loos Club zet Atle­ti­co opzij

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een historische avond is het geworden op Jan Breydel. Club Brugge pakt negen op negen na een 2-0 zege tegen Atletico Madrid en mag hardop over een verlengd verblijf in de Champions League spreken. Nooit startte een Belgische club beter in het kampioenenbal.

Blauw-zwart startte absoluut niet onder de indruk van de Madrilenen. Mignolet bewees nog voor de rust dat hij al het hele jaar een enorm betrouwbaar sluitstuk is en hield Morata van de openingstreffer. Na het half uur was de eerste echte thuisaanval raak: Sowah bracht blauw-zwart op 1-0.

Wie na de rust een offensief van Atletico verwachtte had het mis. Na een heerlijke aanval over Jutgla en Buchanan legde de Spanjaard de 2-0 naast Oblak: Club kreeg er nog een paar vleugels bij.

Via strafschop kon Atletico milderen maar Griezman schoot eerst staalhard op de lat en scoorde even later wel, in buitenspelpositie.

Club telde alleen maar uitblinkers. Van een vinnige Jutgla over een sterke Odoi tot een opnieuw enorm secure Simon Mignolet die terecht de lofzangen van het publiek verdiende... Dit Club Brugge staat gewoon oververdiend waar het staat: aan de leiding van zijn poule en haast onvermijdelijk in de volgende ronde van de Champions League.

Oh what a night  Check out our highlights in our app!  #UCL #CluAtl

— Club Brugge KV (@ClubBrugge) October 5, 2022

Bart Coopman