Sport

Ware­gem gaat in slot als­nog over Ieper

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de tweede klasse van het basketbal heeft Waregem in het absolute slot toch nog gewonnen van Ieper. Ieper was al voor de partij geplaatst voor de A-groep van de tweede ronde, Waregem komt zeker uit voor de B-groep. 

Ieper en Waregem waren voor aanvang van de partij beide al zeker van hun plaats in de tweede ronde. Ieper speelt in de A-groep, Waregem in de B-groep. De laatste speeldag van de eerste ronde zorgde toch voor spektakel met een West-Vlaams duel. 

Waregem startte het best aan de partij en stond aan het einde van het eerste kwart 23-16 voor. Ieper deed er alles aan om die kloof voor rust te dichten. Dat lukte niet, Ieper kwam wel dichter tot op één punt, 37-36.

Na rust ging Ieper door. De voorsprong bleef al bij al wel beperkt, 53-59 na het derde kwart. Op 22 seconden van het einde stond het 72-76. Ieper leek op weg naar de winst, maar Van Den Eynde met een lay-up en een vrijworp er bovenop zorgde voor de 75-76. Twee gemiste Ieperse vrijworpen, een technische fout voor protest van de Ieperse bank en twee omgezette vrijworpen van Waregem zorgden nog voor een totale ommekeer. Waregem trok in de slotseconden toch. nog aan het langste eind, 77-76.

Stefaan Vanpoucke
Thibaut Desmarets