Sport

Vol­gend jaar zwem­men in Dam­se Vaart en niet in zee voor twee­de edi­tie van Iron­man in Knokke-Heist

2023-09-15 00:00:00 - Na 10 jaar weer een Ironmantriatlon in ons land

Op 8 september 2024 is Knokke-Heist opnieuw gaststad voor de Ironman 70.3. Vorig jaar was het de eerste keer na meer dan tien jaar dat de Ironmantriatlon opnieuw in ons land plaatsvond. Volgend jaar zullen de deelnemers het zwemgedeelte niet in de Noordzee doen, wel in de Damse Vaart.

De Ironmantriatlon zal starten in het centrum van Sluis, in Nederland. Het gaat om een halve triatlon, de deelnemers moeten 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen. In september ontving de organisatie nog 3.200 triatleten uit meer dan veertig verschillende landen.

"Golfvrij avontuur"

Volgend jaar zullen de triatleten niet in de Noordzee zwemmen, wel in de Damse Vaart. "Het belooft een getijdenvrij en golfvrij avontuur te worden", klinkt het bij de organisatie.

In de Damse Vaart zijn er geen golven. "Zwemmen in een rivier biedt een rustige omgeving, waardoor deelnemer zich kunnen concentreren zonder te moeten vechten tegen onvoorspelbare stromingen." Bovendien is het makkelijker voor de deelnemers om zich te oriënteren dan in een zee. De toeschouwers kunnen ook dichterbij staan om te supporteren.

2023-09-15 00:00:00 - Na 10 jaar weer een Ironmantriatlon in ons land
Sport

Na 10 jaar weer een Ironmantriatlon in ons land

Knokke-Heist heeft een contract voor vijf jaar, dus nog tot en met 2027.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere