Sport

Volg Ware­gem Koer­se mor­gen live bij Focus en WTV

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Morgen is het weer zover, dé hoogdag van de paardensport in ons land. Waregem Koerse natuurlijk, met als hoogtepunt de Grote Steeple Chase van Vlaanderen, zo rond half vijf.

En uiteraard kan je alles weer bij ons volgen, op TV en online, vanaf half vier live vanuit de hippodroom in Waregem. Dé vraag is of Taupin Rochelais voor het vierde jaar op rij de Grote Steeple Chase kan winnen. Dat lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk, al weet je natuurlijk maar nooit. De Fransman Patrice Quinton is de trainer van Taupin Rochelais, hij kan voor de achtste keer op rij de Grote Steeple winnen. Van indrukwekkende cijfers gesproken.

Vooruitblik

Vorige week blikten we de hele week vooruit op Waregem Koerse, met drie speciale afleveringen van Sport West.

Donderdagavond kon je in Sport West kijken naar een eerste vooruitblik. In deze aflevering van Sport West blikten we terug op de editie van Waregem Koerse van vorig jaar. Een historische editie, niet alleen omdat het de 170ste keer was dat de hoogmis van de paardensport in Waregem werd georganiseerd, maar ook door de winnaar Taupin Rochelais. De 10-jarige hengst van toptrainer Patrice Quinton won voor de derde keer op rij aan de gaverbeek. Sander Van Nieuwenhuyse en commentator Nicky De Frene praatten na over deze unieke prestatie in de moderne geschiedenis van Waregem Koerse.

Ook vrijdagavond blikten we uitgebreid vooruit in een speciale Sport West. Hoe win je de Grote Steeple is één van de belangrijkste vragen op Waregem Koerse. En Patrice Quinton is iemand die het kan weten. Deze Franse toptrainer van springpaarden won de laatste jaren altijd de Grote Steeple met een van zijn paarden. Sport West trok naar zijn trainingsdomein in Frankrijk en kreeg te zien hoe de paarden van jongsaf aan getraind worden.

Zondagavond verteldnen we in Sport West meer over Taupin Rochelais. Dat is het paard dat de voorbije drie edities de Grote Steeple won. Sport West volgde hem tijdens de laatste wedstrijd voor Waregem, die in het Franse Clairefontaine.

Dinsdag kan je vanaf 15.30 uur terecht op Focus en WTV voor een live verslag. Hoogtepunt wordt uiteraard de Grote Steeple Chase. Dinsdagavond krijg je in onze nieuwsuitzendingen uiteraard ook een uitgebreid wedstrijd- en sfeerverslag.

 

Davy Vercamer