Sport

Vin­cent Ver­schu­e­ren wint na secon­den­spel 6 uren van Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vincent Verschueren heeft samen met z'n Kortrijkse co-pilote Veronique Hostens in een Skoda Fabia R5 de 6 uren van Kortrijk gewonnen. Verschueren had aan de finish amper 2,1 seconden over op thuisrijder Didier Duquesne.

Na de eerste lus van 4 proeven was Pieter Tsjoen nog de autoritaire leider, na 4 besttijden. Andy Lefevere stond tweede, maar moest tijdens de service opgeven met problemen aan de versnellingsbak.

Secondenstrijd

Op KP 7 ging Pieter Tsjoen van de baan. Vincent Verschueren nam de leiding over en zou die uiteindelijk niet meer afgeven. Al werd het nog razendspannend. Op de ondertussen opgedroogde wegen zette Didier Duquesne in een Ford Fiesta WRC de achtervolging in. Z'n wagen heeft meer PK's dan die van Verschueren, en de Aalbekenaar overbrugde in de laatste 4 proeven 17 seconden. Vincent Verschueren hield aan de finish uiteindelijk 2,1 seconden over op Duquesne, die op een tweede plaats eindigde. Claudie Tange was derde, Melissa Debackere vierde, Steve Bécaert vijfde. Bij de historics ging de zege naar wie anders dan Paul Lietaer uit Heestert.

 

Davy Vercamer