Sport

Ver­schu­e­ren wint glib­be­ri­ge Omloop van Vlaanderen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vincent Verschueren en zijn co-rijdster Veronique Hostens uit Kortrijk hebben zaterdag met hun Skoda Fabia in Roeselare de Omloop van Vlaanderen gewonnen. Dat is de zevende van negen rally's voor het BK.

Verschueren bleef in de moeilijke wedstrijdomstandigheden foutloos en zag Kris Princen (Skoda Fabia R5) en Andy Lefevere (Skoda Fabia WRC) crashen op een moment dat ze aan de leiding reden. De Nederlander Keving Abbring (Peugeot 208 T16) eindigde als tweede op 59.8 van Verschueren. Didier Duquesne (Ford Fiesta R5) werd derde op 4:01.7.

De Omloop van Vlaanderen 2017 kende een bewogen wedstrijdverloop. Het pittige duel dat Kris Princen en Vincent Verschueren op de openingsdag uitvochten kreeg zaterdag geen vervolg. Princen schoof in de openingsrit van de baan, moest opgeven en mag een kruis maken over zijn titelambities. "Ik ben bijzonder ontgoocheld", reageerde Princen. "Het gebeurde in een bocht die ik al 100 keer genomen heb. Het parcours lag er glad bij. Ik schoof simpelweg van de baan, kwam in een gracht terecht, waardoor een stuurstang afbrak."

Verschueren nam de leiding over en leek de wedstrijd onder controle te hebben, tot het tijdens KP 14 plotseling begon te regenen. Alle rijders zaten op slicks en bouwden voorbehoud in. Andy Lefevere toonde zich met zijn WRC de beste in de regen en nam de leiding.

Niet voor lang, want met nog drie ritten te gaan gingen in Houthulst de hemelsluizen opnieuw open. In apocalyptische omstandigheden ging Andy Lefevere van de baan. Er brak een wiel van zijn Skoda en hij moest ontgoocheld opgeven. Co-rijder Andy Vangheluwe werd voor een check-up naar het ziekenhuis overgebracht. Omwille van de zware regen werd de klassementsrit van Houthulst geannuleerd. Zo kwam Verschueren opnieuw aan de leiding en die behield hij tot aan de finish.

Video: Didier Duquesne ontsnapt aan greppeltje..check op 0'52 Omloop van vlaanderen https://t.co/fOe30XfdTn

— RTL GP Rally Special (@RTLRally) 3 september 2017

De redactie