Sport

Velo­fol­lies van start zon­der zie­ke Wiggins

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Tot en met zondag kan je in Kortrijk Expo terecht voor de fietsbeurs Velofollies. Publiekstrekker Bradley Wiggins, die was aangekondigd voor vandaag, stuurt wel zijn kat. Hij is ziek. De organisatie probeert hem de komende dagen nog in Kortrijk te krijgen.

ODit weekend verwachten ze meer dan 40.000 bezoekers op Velofollies in Kortrijk.  Voor het tweede jaar op rij zijn e-bikes bijzonder populair op de wielerbeurs. Maar ook Gravelbikes en virtueel indoor fietsen zijn hot. 

Traditioneel staan er ook verschillende praatcafés met wielrenners en ex-wielrenners gepland. Zo werd Bradley Wiggins aangekondigd voor vandaag, maar dat kan helaas niet doorgaan. Wiggins is ziek. De organisatie communiceert via Twitter dat ze Wiggins nog proberen op Velofollies te krijgen in het weekend. 

Beste wielerfanaten, Wij krijgen net bericht dat Sir Bradley Wiggings er door omstandigheden vandaag niet bij kan zijn. Team Velofollies doet er alles aan om zijn aanwezigheid op een andere dag in te plannen. We houden jullie op de hoogte!

— Velofollies (@Velofollies) January 17, 2020

 

De komende dagen zijn Fabian Cancellara en Oliver Naesen wel op de afspraak. En vandaag is tweevoudig Parijs-Tours-winnaar Jelle Wallays van de partij.

De redactie