Sport

Van­tor­nout vreest niet voor breu­ken na zwa­re val

Klaas Vantornout denk niet dat hij iets gebroken heeft. De renner van Marlux-Napoleon Games kwam zwaar ten val meteen na de start in Namen en moest afstappen. "Ik heb pijn aan mijn pols en elleboog", klonk het na de cross, "maar ik vrees niet voor een breuk."

Zo'n 15 renners sloegen tegen de vlakte op de kasseistrook na de start. Voornaamste slachtoffer was Klaas Vantornout. "Het was een beetje een domino-effect", liet hij optekenen door zijn ploeg Marlux-Napoleon Games. "Tom (Meeusen) viel op mij en ik kon ook niet overeind blijven."

Meteen na de val was Vantornout een beetje draaierig. "Ik had ook veel pijn", zei hij, "verder rijden zat er niet meer in. Ik heb last van mijn pols en elleboog, maar ik denk niet dat ik iets gebroken heb."

Vantornout liep niet langs in een ziekenhuis in de buurt, maar liet zich verzorgen in de camper. "Vanavond of morgen loop ik misschien nog eens langs om me te laten onderzoeken. Maar neen, ik vrees niet voor een vroegtijdig eind van mijn carrière", aldus de renner die volgend jaar in maart zijn fiets aan de haak hangt.

Belga