Sport

Van­door­ne wint Race at Home Challenge

2020-06-08 00:00:00 - Vandoorne wint Race at Home Challenge

De Brit Oliver Rowland heeft zondag de achtste en laatste manche van de 'Race At Home Challenge', het virtuele Formule E-kampioenschap, op zijn naam geschreven.

Stoffel Vandoorne (Mercedes) eindigde als tweede en steekt hiermee de eindzege op zak. De Duitser Maximilian Günther (Andretti Autosport) maakte na Rowland en Vandoorne het podium vol.

Tijdens de laatste race waren dubbele punten te winnen. Zaterdag moest Vandoorne vrede nemen met de vierde stek, waardoor hij de koppositie in het algemene klassement uit handen gaf. Vorig weekend was hij nog de beste in de zesde manche van de Race at Home Challenge. De 28-jarige West-Vlaming maakte zo een einde aan een reeks van drie tweede plaatsen op rij. In de eerste twee virtuele ePrix was hij vijfde geworden. De Formule E legde zich de voorbije maanden, tijdens de wegens de coronacrisis verplichte seizoensonderbreking, toe op online races, waarbij de piloten virtueel om de zege en punten koersten. Bij de 'Race at Home Challenge' werd geld voor UNICEF ingezameld.

Belga