Sport

Van­door­ne 13de in GP China

2018-04-15 00:00:00 - Vandoorne 13de in GP China

Stoffel Vandoorne is 13de geworden in de Grote Prijs van China. De Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull) won de GP. Ricciardo hield in de derde WK-manche de Finnen Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Ferrari) achter zich.

Ricciardo dankte zijn zege in Shanghai aan een zeer slimme pitstop. Na een botsing tussen de Torro Rosso's Gasly en Hartley moest de Safety Car even de baan op. Net op dat moment ging Ricciardo (net als zijn ploegmakker Verstappen) binnen voor een tweede stop. Dankzij de Safety Car leverde die stop hem geen tijdverlies op en kon hij op verse banden aan een inhaalrace beginnen. De Australiër passeerde achtereenvolgens Räikkönen, Verstappen, Hamilton, Vettel en Bottas. Na een fantastische race hield hij iedereen achter zich.

Tegenvaller van de dag was zijn ploegmakker Max Verstappen. Hij werd vijfde, maar had ook kunnen winnen. De Nederlander schoot zichzelf echter in de voet met quasi onmogelijke inhaalpogingen op Hamilton en Vettel. Bij de eerste ging hij zelf even naast de baan, bij de tweede was Vettel de dupe. Verstappen kreeg van de jury voor dat laatste manoeuvre een tijdstrap van tien seconden.

Anonieme race

Stoffel Vandoorne beëindigde een anonieme race op de dertiende plaats, voor het eerst dit seizoen buiten de punten. Zijn ploegmakker Fernando Alonso reed naar een knappe zevende plek. In de WK-tussenstand blijft Vettel (54 punten) aan de leiding, voor Hamilton (45), Bottas (40) en Ricciardo (37). De Duitser moet wel een groot deel van zijn voorsprong inboeten. De volgende Grand Prix staat op 29 april op het programma, in Azerbeidzjan. 

Tough day out there, we’ll be coming back stronger in Baku! Amazing to see so much support from the Chinese fans! Peace out China #ChineseGP #SV2 #McLaren #Renault pic.twitter.com/rSmFG9HF01

— Stoffel Vandoorne (@svandoorne) April 15, 2018

Belga