Sport

Nu nog op een bouw­werf, vol­gen­de week op WK Darts

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Mario Vandenbogaerde uit Geluwe bij Wervik is één van de vier Belgen op het wereldkampioenschap darts dat vrijdag begint in Engeland. Vandenbogaerde staat op z’n 50ste voor het eerst op het WK van de PDC, het grootste toernooi van de belangrijkste dartsbond. 

En opvallend, Vandenbogaerde combineert alles met zijn job als bouwvakker. Nog tot donderdag is hij gewoon aan het werk. " 's Avonds en 's morgens vroeg, als ik op mijn zoon moet wachten, probeer ik nog wat te spelen. Maar het is vooral belangrijk om op vrijdag, zaterdag en zondag toernooien te spelen. Dat is trainen onder druk."

Mario Vandenbogaerde 2

Maandag begint Mario aan het WK in het iconische Alexandra Palace in Londen, beter bekend als Ally Pally. Hij is er nog nooit geweest, maar van druk heeft Mario geen last. "Ik denk dat er 10.000 supporters binnen zitten. Het sfeertje alleen al pept je op. Als je de walk-on moet doen, heb je een beetje kriebels. Maar eens je op het podium staat, sluit je dat af. Dan kan ik dat afsluiten en dan speel ik mijn spelletje."

Eerste tegenstander voor Supermario is de Fransman Tricole. Als Vandenbogaerde het haalt, is de Engelsman Rob Cross de volgende tegenstander.

Davy Vercamer