Sport

Van Keirs­bul­ck wil zich tonen als kopman

Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) start zondag in zijn zevende Parijs-Roubaix.

De winnaar van Le Samyn start er als kopman voor zijn team nadat hij jarenlang de rol van helper vertolkte bij Quick Step Floors. "Ik kijk ernaar uit om mijn eigen kans te gaan", zegt hij. Van Keirsbulck verkende het parcours donderdag met zijn team Wanty-Groupe Gobert. "Ik heb 105 kilometer op de teller. Ik vind dat toch wel belangrijk om zo'n verkenning nog eens te doen, het materiaal te testen, want de kasseien in Roubaix zijn niet dezelfde als in Vlaanderen. Je bent echt constant bezig op zo'n training met je tubes en materiaal."

Top 20

Van Keirsbulck won Le Samyn begin maart, een koers met veel kasseien. "Dat is niet echt een referentie, je kan beide koersen niet echt vergelijken."  Zijn beste resultaat, als helper, was een 62e plek in Roubaix. "Nu wordt het anders voor mij en start ik als kopman, voor het eerst in Roubaix. Ik houd van deze koers en ik zou graag een heel goede Roubaix rijden".

De West-Vlaming wil een mooie finale rijden. "Ik hoop dat ik er nog bij ben in de finale en dat ik een mooi uitslag kan rijden. Met top 20 zal ik tevreden zijn, al mag het misschien nog iets dichter in de uitslag zijn."

Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.