Sport

Tim Mer­lier ver­laat de Tour

2021-07-05 00:00:00 - Tim Merlier verlaat de Tour

Tim Merlier heeft zondag de Ronde van Frankrijk verlaten, met nog een zeventigtal kilometer voor de boeg in de zware negende etappe.

Alpecin-Fenix verliest zo een tweede speerpunt, nadat de Nederlander Mathieu van der Poel eerder op dag besliste niet meer van start te gaan om zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio niet in het gedrang te brengen.

De West-Vlaming sprintte maandag naar de zege in de derde Touretappe, over 182,9 km tussen Lorient en Pontivy. "Op een gegeven moment was ik leeg, en kon ik het tempo niet meer volgen", doet Merlier zijn relaas op de site van Alpecin-Fenix. "Ik probeerde zo lang mogelijk door te gaan in de hoop bergaf nog bij iemand te kunnen aanklampen, maar ik besefte dat het een onmogelijke missie was toen ik de 'grupetto' te ver voor me zag rijden. Ik heb vandaag drie krachtrecords verbroken, dus ik kan het mezelf niet echt kwalijk nemen. Het niveau is gewoon heel hoog, en de koerssituatie hielp ook niet echt. Ik kan het ook niet op de weersomstandigheden steken. Ik was gewoon leeg op een bepaald moment."

"Sprinten op de Champs-Elysées blijft een droom. Ik was emotioneel toen ik van de fiets stapte omdat ik daar meteen aan dacht. Ik moet nog eens terug naar de Tour om in Parijs te sprinten."

Belga