Sport

Terug in de tijd: Tien gewon­nen beker­fi­na­les van Club Brug­ge: 1996

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1996

Met tien gewonnen bekerfinales is blauw-zwart dé absolute recordhouder. Voldoende redenen voor clubbrugge.be in de aanloop naar de bekerfinale van zondag terug te blikken op de gewonnen bekerfinales.

1996 - Club Brugge - Cercle Brugge 2-1

10 jaar na de eerste derbyfinale op Olympia, stond er op 26 mei ’96 opnieuw een derbyfinale op het programma. De eerste finale die plaats vond op de totaal vernieuwde Heizel, omgedoopt tot het ‘Koning Boudewijnstadion’.

Beide ploegen hadden er een geslaagd seizoen opzitten. Club kroonde zich opnieuw tot kampioen van België terwijl Cercle een bijzonder sterk seizoen draaide.

De spanning was te snijden in Brussel. Twee zenuwachtige maar gemotiveerde teams stonden klaar om elkaar te bekampen. Club wou en zou zijn tweede dubbel pakken. Cercle begon het best aan de partij. Al na 6 minuten kwam Club op achterstand via spurtbom Torma. Club was duidelijk aangeslagen en was ruim 20 minuten het noorden kwijt. Cercle geloofde meer en meer in een stunt, maar na 26 minuten kon Stanic op aangeven van Verheyen de bordjes in evenwicht brengen.

Club vond duidelijk zijn vertrouwen terug en toen ‘Supermario’ Stanic in de 43ste minuut profiteerde van een misverstand in de Cercle defensie, kwam de talrijk meegereisde Club aanhang in extase. In een totaal overbodige tweede helft kon Cercle niet meer aandringen. Broos gunde monument Pascal Plovie nog een laatste invalsbeurt en begon na te denken over hoe hij zijn team voor volgend seizoen kon samenstellen. Ondertussen was de zevende bekerwinst voor Club was een feit.

Bron: www.clubbrugge.be

 

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1996 - club-tv-live-banner-artikel.jpg
De redactie