Sport

Terug in de tijd: Tien gewon­nen beker­fi­na­les van Club Brug­ge: 1991

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1991

Met tien gewonnen bekerfinales is blauw-zwart dé absolute recordhouder. Voldoende redenen voor clubbrugge.be om in de aanloop naar de bekerfinale van zondag terug te blikken op de gewonnen bekerfinales.

titel

Op 15 juni 1991 slaagde Club er in zijn vijfde Beker van België te veroveren. Tegenstander van dienst was KV Mechelen, dat dat seizoen tweede eindigde in de competitie. 3-1 werd het verdict.

Een jaar nadat Georges Leekens met Club de titel pakte, loodste hij Blauw-Zwart naar zijn vijfde bekerwinst. Club eindigde dat seizoen teleurstellend pas vierde in de competitie.

25.000 dolle supporters zorgden voor een grimmige sfeer op de Heizel. Coach Leekens had namelijk juist bekend gemaakt volgend seizoen aan de slag te gaan bij de Mechelaars.

Uiteindelijk slaagde Leekens er wel in afscheid te nemen in stijl. Toen Frank Farina op het halfuur Club op voorsprong bracht, zag Club zijn vijfde Beker dichter en dichter komen. Een kwartier voor tijd verdubbelde Foeke Booy de voorsprong voor Club, waarna het feest voor de meegereisde Brugse fans echt kon beginnen. De Mechelaars wisten nog wat spanning in de wedstrijd te brengen door de aansluitingstreffer te scoren via een verraderlijk harde bal van Versavel, maar vanaf de penaltystip bracht de Caje in de slotminuut de eindstand op het bord. Club scoorde op die manier drie keer tegen de huidige coach van Blauw-Zwart, Michel Preud’homme. Het blijkt ook op andere vlakken een memorabele wedstrijd te zijn, want voor Jan Ceulemans blijkt het zijn laatste match met inzet.

 

Bron: www.clubbrugge.be

 

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1991 - club-tv-live-banner-artikel.jpg
De redactie