Sport

Terug in de tijd: Tien gewon­nen beker­fi­na­les van Club Brug­ge: 1986

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1986

Met tien gewonnen bekerfinales is blauw-zwart dé absolute recordhouder. Voldoende redenen voor clubbrugge.be om in de aanloop naar de bekerfinale van zondag terug te blikken op de gewonnen bekerfinales.

1986 - Club Brugge - Cercle Brugge 3-0

Een primeur voor de bekerfinale! Met Cercle trof Club voor de eerste maal in de bekergeschiedenis de vereniging tijdens de finale die gespeeld werd in… Brugge! Het Olympiastadion deed dienst als strijdtoneel waarin uiteindelijk Blauw-Zwart het laken naar zich toetrok en Cercle met duidelijke 3-0 cijfers vernederde.

Het seizoen eindigde aanvankelijk in mineur voor de troepen van trainer Henk Houwaart. Het greep nipt naast de landstitel en het was bovendien al reeds 5 jaar geleden dat Club nog eens een prijs kon pakken. Cercle moest dus wel voor de bijl.

Door het Heizeldrama van het jaar voordien moest uit veiligheidsoverwegingen uitgeweken worden naar Olympia. Een ijzersterk Club kon dankzij 2 penaltydoelpunten van Jean-Pierre Papin en een doelpunt van Jan Ceulemans een 4e bekerwinst garanderen.

Bron: www.clubbrugge.be

 

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1986 - club-tv-live-banner-artikel.jpg
De redactie