Sport

Terug in de tijd: Tien gewon­nen beker­fi­na­les van Club Brug­ge: 1977

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1977

Met tien gewonnen bekerfinales is blauw-zwart dé absolute recordhouder. Voldoende redenen voor clubbrugge.be om in de aanloop naar de bekerfinale van zondag terug te blikken op de gewonnen bekerfinales.

1977 - Anderlecht - Club Brugge 3-4

Na 7 jaar afwezigheid treft Club in de finale aartsvijand Anderlecht. Club was al kampioen, maar het wou meer. Naast een kolkend en uitverkocht Heizelstadion was het ook de eerste finale die rechtsreeks op televisie werd uitgezonden.

De Beker van België werd dat jaar zelfs omgedoopt tot de Davies Cup, aangezien Club-speler Roger Davies met 2 doelpunten opmerkelijk zijn steentje bijdroeg in de overwinning van Blauw-Zwart en Anderlecht met 3-4 naar huis stuurde.

In Brugge heerste er al enkele maanden een jongerencultuur, naar het voorbeeld van The Beatles. Spelers en trainer Ernst Happel tooiden met lang haar en het befaamde jeansmerk 49R werd shirtsponsor.

Club begon slecht aan de wedstrijd. Al na amper 14 minuten keek het tegen een 2-0 aan. Raoul Lambert kon echter wel na 27 minuten wat milderen. Club kreeg hoop, al was de hoop niet van lange duur. Op het halfuur zette Anderlecht via een enorme knal van Ludo Coeck de 3-1 op het bord. Het antwoord van Club bleef nu niet lang uit. Ulrik Le Fevre, op dat moment bezig aan zijn laatste wedstrijd voor Club, lukte na 33 minuten de aansluitingstreffer. 2-3 was meteen ook de ruststand. Club ging strijdvaardig de kleedkamer in, maar verloor met Krieger wel een belangrijke pion in het verdedigende compartiment.

Na de rust begon dan de Roger Davies show. Met 2 doelpunten telde hij Anderlecht in zijn eentje uit. De eerste dubbel van Club was een feit. Ernst Happel, die bekend stond als een sobere en gereserveerde man, liet zich voor het eerst en het laatst op de schouders van zijn dolgelukkige spelers heisen.

Bron: www.clubbrugge.be

 

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1977 - club-tv-live-banner-artikel.jpg
De redactie