Sport

Terug in de tijd: Tien gewon­nen beker­fi­na­les van Club Brug­ge: 1970

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1970

Met tien gewonnen bekerfinales is blauw-zwart dé absolute recordhouder. Voldoende redenen voor clubbrugge.be om in de aanloop naar de bekerfinale van zondag terug te blikken op de gewonnen bekerfinales.

1970 - Club Brugge - Daring Brussel 6-1

Op 2 mei 1970 kleurt het Heizelstadion voor het tweede jaar op rij Blauw en Zwart. Een weergaloos Club was duidelijk een maatje te groot voor Daring Brussel, dat met duidelijke 6-1 cijfers met lege handen achterbleef.

Club, dat voor deze gelegenheid in witte shirts met blauwzwarte horizontale streep speelde, ging ontketend van start. Al na 10 minuten was de doelpuntenmachine op gang getrokken dankzij een goal van de Zweed Tom Turesson. Er stond geen maat op Club dat de match na 55 minuten definitief kon beslissen. 3-0 via Carteus en Lambert.

Club nam even wat gas terug en daarvan konden de Brusselaars profiteren. Colonval flakkerde de hoop voor de Brusselaars op in de 73ste minuut door de 3-1 tegen de netten te knallen. Dit was het sein voor Club om opnieuw een versnelling hoger te gaan spelen. In een weergaloos slotkwartier kon Club nog driemaal scoren. Carteus maakte zijn tweede, Thio pikte een doelpuntje mee en ook Lambert kon nog een tweede doelpunt scoren. Rob Rensenbrink, die uitzonderlijk niet tot scoren kwam, bleek toch van goudwaarde voor Club met 4 assists. Een tweede bekerfeest op de Heizel was nu ook eindelijk officieel een feit.

Raoul Lambert

Raoul Lambert (70) won met Club Brugge drie finales – Beerschot (1968), Daring Brussel (1970) en Anderlecht (1977) - van de beker van België. “Dat is natuurlijk allemaal heel lang geleden”, krabt ‘Lotte’ zich achter de oren. “Ik weet alleszins nog dat een goed geolied Club tegen Daring bij manier van spreken met de vingers in de neusgaten de tegenstander opzij zette.”

Bron: www.clubbrugge.be

 

2015-03-18 00:00:00 - Terug in de tijd: Tien gewonnen bekerfinales van Club Brugge: 1970 - club-tv-live-banner-artikel.jpg
De redactie