Sport

Strijd voor Bel­gi­sche hand­bal­ti­tel begint dit weekend

Handbal Izegem

Vanaf zaterdag kampen de zes Belgische handbalclubs die actief zijn in de BENE-League - waaronder Izegem - om de nationale titel.

Wezet, Bocholt, Pelt, Eupen, Hubo en Izegem werken play-offs af. De eindrangschikking van de BENE-League bepaalt het aantal punten waarmee elke ploeg start aan de nieuwe competitie van vijf speeldagen. De teams op plaatsen een tot vier beginnen met twee punten, de ploegen tussen vijf en acht krijgen een punt en de teams van negen tot twaalf starten puntenloos.

In de praktijk tellen Wezet en Bocholt zo twee punten, Pelt en Eupen hebben een punt en Hubo en Izegem beginnen zonder punten aan de play-offs.

Na vijf speeldagen spelen de eerste twee ploegen een finale voor de landstitel (heen en terug). Twee zeges zijn nodig om kampioen te worden. Indien nodig volgt er een 'belle' op het terrein van de ploeg die op de eerste plaats na vijf speeldagen staat. De laatste degradeert naar eerste nationale.

Wezet klopte Bocholt in de finale van de BENE-League met 25-24 en won eerder ook al de Beker van België, in een eindstrijd tegen Eupen. Met de titel erbij zou de 'triple' compleet zijn. Vorig jaar pakte Bocholt de 'triple'.

Belga