Sport

Stien Van­hout­te wint 500m sprint op Flan­ders GP skeeleren

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Dit weekend vindt de 55ste editie van de Flanders Grand Prix plaats op de Mundialpiste in Zandvoorde, een deelgemeente van Oostende. Op de 500m sprint is Stien Vanhoutte de snelste bij de vrouwen. Later vandaag neemt ze deel aan de drie kilometer.

Geen Sandrine Tas of Bart Swings aan de start dit jaar, wel Stien Vanhoutte. Haar zus Fran Vanhoutte moest gisteren verstek geven voor het tornooi nadat ze verkeerd neerging bij een val. Fran pakte gisteren wel goud op de 200m, zus Stien moest vrede nemen met zilver.

De Flanders Grand Prix is een Europacupwedstrijd met meer dan 600 deelnemers uit 25 landen. Vandaag staan de 500m en drie km op het programma. Vanhoutte pakte goud op de 500m. Morgen doet Vanhoutte nog mee aan de lange afstand. Vanhoutte werd eerder al Europees kampioene op de sprint in 2019. 

Seizoensafsluiter

De Flanders Grand Prix beleeft dit weekend zijn 55 editie. De piste, aangelegd in 2012, werd amper twee maand geleden vernieuwd. De weersomstandigheden zorgden ervoor dat de piste toe was aan vernieuwing. Net op tijd voor dit evenement dus. Van 18 tot 25 juli 2024 gaat het Europees Kampioenschap skeeleren door op deze piste.

Thibaut Desmarets
Brian Dewulf