Sport

Stad Kort­rijk wil mee aan tafel over toe­komst KV Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het stadsbestuur gaat de overeenkomst opzeggen waarmee KV Kortrijk gebruik kan maken van het Guldensporenstadion en van het jeugdcomplex. Beide gebouwen zijn van de stad. 

Dat betekent dat de club het stadion en de andere infrastructuur nog dit en volgend seizoen kan gebruiken, maar daarna niet meer. Tenzij er goede afspraken kunnen gemaakt worden tussen de club en de stad. Kortrijk wil op die manier meebeslissen over de toekomst van de club, bij een mogelijke overname.

"We zeggen de huidige gebruiksovereenkomst op om nieuwe afspraken te kunnen maken met KV Kortrijk en haar eigenaar. Zo kunnen we als stad mee schrijven aan een ongetwijfeld beloftevol volgend hoofdstuk voor de club", zegt burgemeester Ruth Vandenberghe.

"Het opzeggen van de gebruiksovereenkomst is in het belang van KV Kortrijk, de club en zijn vele supporters die het hart zijn van de mooiste voetbalclub van België. Zoals steeds staan wij open voor gesprek met de eigenaar en de mensen die het beleid van de club bepalen, om samen werk te maken van een nóg mooier KVK", besluit schepen van Sport Wouter Allijns.

 

Davy Vercamer