Sport

Sport West 2020: het jaar van de wielrenners

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Nieuwjaardag is sportjaaroverzichtdag bij Focus en WTV. Dat is, na een jaar als 2020, niet anders. We gingen met zijn allen thuis sporten, maar bleven ook kijken naar de sport die mocht doorgaan. We zetten het op een rijtje met wielerman Renaat Schotte en sportjournalist Hans Vandeweghe.

Wielrennen in 2020

We blikken terug naar het wielrennen in 2020. Van wedstrijden met een groot publiek, naar koersen zonder enige toeschouwers. Het was een raar zicht, maar dat hield de renners niet tegen om alles te geven.

Wielerman Renaat Schotte en sportjournalist Hans Vandeweghe

Presentator Jeroen Sap zit samen met Renaat Schotte en Hans Vandeweghe aan tafel en praat over het voorbije sportjaar, maar ook over wat nog komt in 2021. Renaat is dé wielerkenner bij uitstek. Hij brengt verslag uit van onder andere de Ronde van Frankrijk, volgt de koersen mee vanop de motor en is een grote kenner van het baanwielrennen. Hans Vandeweghe is een sportjournalist, die in De Morgen grote sportverslagen neerpent en zo zijn kennis van allerlei sporten met de buitenwereld deelt.

Sport West 2020

In dit sportjaaroverzicht vertoeven we in het vertrouwde decor van de allereerste West-Vlaamse sporttalkshow Offside, wat meteen voor onze sportredactie een mooi hoogtepunt van 2020 was.

Win het Wielerman boek van Renaat Schotte

Doe hier mee aan de wedstrijd en win een exemplaar van Wielerman.

Bekijk ook 

 

De redactie