Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Simon Mignolet tekent bij Club Brugge

Simon Mignolet tekent bij Club Brugge

Sport
05/08/2019

De Belgische vicekampioen bevestigt vandaag dat zijn transfer helemaal rond is.

Het gerucht dat de vicekampioen gepolst zou hebben naar de doelman deed de voorbije dagen al de ronde, en eerder zondag schreven verschillende Belgische media dat de Rode Duivel maandag medische tests af zal leggen bij Club. Blauw-zwart meldt intussen dat er een princiepsakkoord is over de transfer.

"Dag Brugge-fans, ik ben net geland in Brussel", zegt de doelman in een filmpje op het Twitter-kanaal van Club. "Ik ben heel blij om terug in België te zijn. Dit is de late avond, ik zou zeggen 'stay tuned'. Want morgen (maandag, red) is er zeker meer nieuws."

Op de bank bij Liverpool

Mignolet zat zondag nog op de bank van Liverpool tijdens de verloren Community Shield tegen Manchester City. Club Brugge is al sinds het vertrek van Mathew Ryan in 2015 op zoek naar een doelman die constant is en op hoog niveau keept. Die lijkt het nu dus gevonden te hebben. Mignolet, 31 intussen, ruilde in 2010 Sint-Truiden voor Sunderland en verkaste drie jaar later naar Liverpool. Club bevestigde intussen op zijn site de nakende transfer. "Liverpool FC, Club Brugge en de speler bereikten vandaag een akkoord", schrijft blauw-zwart. "Na het afleggen van succesvolle medische testen ondertekent Simon een contract voor 5 seizoenen bij Club en kan hij aansluiten op training in het Club Brugge Basecamp."  Naar verluidt betaalde Club 7 miljoen voor de doelman.

"Doelman stond niet hoog op mijn verlanglijst"

"Eigenlijk stond een doelman niet hoog op mijn verlanglijst, maar dit was een opportuniteit", verklaarde coach Philippe Clement vanmiddag in het Basecamp in Knokke-Heist over de 31-jarige doelman, die eerder op de dag een contract voor vijf seizoenen ondertekende.

Opportuniteit

Dat Club Brugge een speler van het kaliber Mignolet kon strikken, heeft Clement niet verrast. "Ik was immers ook betrokken in dit dossier. Er zijn heel veel factoren in het spel, en heel recent evolueerden die naar onze kant. En dan moet je snel handelen. Een doelman stond eigenlijk niet hoog op mijn verlanglijst, want ik heb veel vertrouwen in Ethan Horvath. Hij kan nog enorm groeien. Maar dit zijn andere omstandigheden, en Simon was een opportuniteit".

Mignolet, die vandaag al meetrainde onder Clement, geraakt speelgerechtigd voor de heenmatch van dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev. "Of ik morgen al in doel ga wisselen? Het gaat allemaal heel snel nu. Ik heb nog iets meer dan 24u om de knoop door te hakken. Ik geef mijn opstelling nooit een dag op voorhand."

Auteurs: 
Belga