Sport
 | update 

Segaert en Vang­he­lu­we blin­ken bij start van thuis­match’ Dwars door Vlaanderen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Heel wat toppers tekenden present aan de start van Dwars door Vlaanderen in Roeselare. Met onder meer ex-winnaar Yves Lampaert, Julien Vermote en Alec Segaert staan er ook heel wat West-Vlamingen op de deelnemerslijst. Het is voor velen de allerlaatste test richting de Ronde van Vlaanderen van komende zondag.

Voor Alec Segaert is Dwars door Vlaanderen bijna een thuismatch. De Lendeledenaar blinkt dan ook op het startpodium. "Het is mijn eerste Worldtourkoers en dan nog vlakbij de deur. Ik kijk er echt naar uit", vertelt een enthousiast Segaert, die deze koers al even op z'n lijstje had staan. "Het was al van bij het begin van het seizoen de bedoeling om hier te starten. Dat Arnaud De Lie niet start vandaag, heeft niets met mijn deelname te maken." 

Wolfpack DDV

© Belga

Warre Vangheluwe blinkt op Stationsplein

Ook Warre Vangheluwe is een 'régional d'etappe'. "Het is een koers die dichtbij mijn ouderlijke thuis passeert. Waarschijnlijk de dichtste koers die er passeert. Het is dus super speciaal", zegt Vangheluwe. 

De Tieltenaar wil zich met de Wolfpack vandaag tonen, na de tegenvallende resultaten in de eerdere voorjaarsklassiekers. "We moeten nu vooral proberen het tij te keren omdat het nu allemaal belangrijke koersen zijn. Maar we moeten zeker niet bang zijn om er een harde koers van te maken." 

Tim Declercq DDV

© Belga

Toppers willen zich tonen

Al houdt Soudal-Quick.Step toch maar best rekening met enkele andere toppers die vandaag willen schitteren. Denk maar aan Stefan Kung en Tim Wellens. Ook Alpecin-Deceuninck brengt met Jasper Philipsen een topper in stelling. En bij Lidl-trek zien we voor het eerst Tim Declercq bij ons dit voorjaar. Hij is lag even in de lappenmand, geveld door ziekte. 

"Ik heb een week niet kunnen trainen. Dat kan desastreus zijn, dat kan ook meevallen. Ik heb ook een week antibiotica moeten nemen en vier dagen boven de 38 graden koorts. Ideaal is dat zeker en vast niet", klinkt het bij de Izegemnaar. 

Start DDV

© Belga

Bart Coopman
Celien Tanghe