Sport

San­der is wereld­kam­pi­oen wiel­ren­nen voor journalisten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Onze Sander Van Nieuwenhuyse, sportjournalist bij Focus en WTV, is wereldkampioen wielrennen geworden bij de journalisten. Op het bergachtige parcours in Kreta bolde hij als eerste over de meet in zijn leeftijdscategorie.

Vandaag werd in Kreta het WK wielrennen voor journalisten gereden. Focus en WTV stonden met 3 renners aan de start: Sander, Nicolas en Kenneth.

Sander (26) werkt freelance bij Focus en WTV sinds 2011. Hij is vooral actief als sportjournalist, maar springt ook geregeld bij voor het Focus & WTV nieuws of een reportage in Tendens. Sander heeft van zijn twaalfde tot zijn achttiende gekoerst en was sinds deze winter hard aan het trainen voor het WK in het verre en bergachtige Kreta. En met succes!

Ook vorig jaar stond Sander aan de start van het WK voor journalisten. Dat vond plaats in Oudenaarde. Sander werd toen knap twaalfde. Met een Spartaans trainingsregime en enkele kilo’s minder mikte Sander dit jaar op niets minder dan een podiumplaats. Hij zette de afgelopen maanden alles op alles, trainde in het spoor van echte profs en stond zelfs aan de start van Kortrijk Koerse. De wereldtitel is nu uiteraard een mooie bekroning.

Proficiat, Sander!

En nu? Een dik feestje! Eerste reactie @VNieuwenhuyse op z'n wereldtitel bij de journalisten! Respect! Meer vanavond op #FocusWTV pic.twitter.com/AfRMv3wwUv

— Brecht Hauspie (@Brechtha) October 2, 2016

. @vnieuwenhuyse WERELDKAMPIOEN! En meteen een interview voor #FocusWTV #wpcc #wpcc2016 https://t.co/CZQ1G68Umm

— Charlotte Cattebeke (@CattebChar) October 2, 2016

De redactie