Sport
 | update 

Ruud Vor­mer gaat niet door bij Zul­te Ware­gem en beëin­digt loopbaan

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Nederlander Ruud Vormer hangt z'n voetbalschoenen aan de haak en gaat dus niet door bij tweedeklasser Zulte Waregem. Dat heeft de 36-jarige middenvelder op sociale media gemeld.

"Bedankt voor alles", zo maakt Ruud Vormer op Instagram bekend dat hij stopt met voetballen. "Mijn grote droom was profvoetballer. Ik ben nu 36, en nooit in mijn leven had ik gedacht om zo’n geweldige en gelukkige carrière te maken als voetballer." In het filmpje is te zien hoe hij zijn voetbalschoenen achterlaat op het strand van Knokke. (Lees verder onder de video)

Vormer streek in de zomer van 2014 in België neer, toen hij Feyenoord inruilde voor Club Brugge. In het Jan Breydelstadion belichaamde de Nederlander meer dan ooit de leuze 'No Sweat No Glory' en was hij een drijvende kracht achter de hoogconjunctuur van blauw-zwart in het Belgische voetbal. Naast de vijf landstitels (2016, 2018, 2020, 2021 en 2022) was hij ook goed voor een Beker van België (2015) en vier Belgische Supercups.

In 2017 kreeg hij de Gouden Schoen. Sinds 2023 voetbalde de Nederlander voor Zulte Waregem. Toch zakte Essevee naar 1B. Ondanks dat bleef Vormer om de ploeg naar de hoogste divisie te loodsen. Helaas. "Bedankt voor een fantastische carrière Ruud", klinkt het bij Zulte Waregem.

Belga
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere