Sport

Pérez weer in beeld bij McLa­ren als ver­van­ger Vandoorne

2018-09-01 00:00:00 - Pérez weer in beeld bij McLaren als vervanger Vandoorne

De F1-rijder Pérez keert mogelijk terug naar McLaren Teambaas Zak Brown liet zich in de aanloop naar de Grote Prijs van Italië ontvallen dat Pérez tot de vier kandidaten behoort voor het tweede stoeltje voor volgend jaar en dus een concurrent is voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

McLaren heeft de Spanjaard Carlos Sainz al vastgelegd als vervanger van Fernando Alonso, die na dit seizoen uit de Formule 1 stapt. 

De 28-jarige Pérez reed in 2013 al bij McLaren, na twee goede jaren bij Sauber. Als vervanger van Lewis Hamilton, overgestapt naar Mercedes, kon de Mexicaan echter weinig indruk maken. Hij verhuisde na een jaar al weer naar Force India, waar hij zijn reputatie als snelle en betrouwbare coureur weer bevestigde.

"Er gebeurt van alles op de rijdersmarkt, je moet alle opties openhouden", zei Brown. "We hebben een lijst van vier coureurs en Sergio verdient het om daarop te staan." De andere kandidaten zijn de huidige McLaren-rijder Vandoorne, de talentvolle Lando Norris en naar verluidt Esteban Ocon, de Franse teamgenoot van Pérez bij Force India.

Belga