Sport

Opnieuw zes draf­mee­tings op Kuurn­se renbaan

Drafrennen Kuurne

Er zullen in 2024 opnieuw zes drafmeetings in premium worden georganiseerd op de renbaan van Kuurne aangevuld, met zes zondagse meetings. De premiummeetings zijn van levensbelang want zo krijgt de organiserende maatschappij een percentage op de weddenschappen in Frankrijk. Met dat geld worden werkingskosten en prijzengelden grotendeels gefinancierd en is het voortbestaan van de koersen verzekerd.

Klappen gekregen

De renmaatschappij, die al meer dan 60 jaar koersen organiseert op de Kuurnse hippodroom, kreeg de laatste jaren klappen te verwerken waardoor er in sommige kringen getwijfeld werd aan het voortbestaan. Na de Covid periode moesten organiserende maatschappijen vaststellen dat hun trouw publiek verminderd was, waardoor er ook minder inkomsten kwamen.

Al een tijdlang was de maatschappij in onderhandeling met de Belgische Federatie om meer premiummeetings te verkrijgen. Die meetings worden vanuit Frankrijk eind september begin oktober toegewezen aan België. Met onder meer de Talpemeeting en de Grote Prijs Mardi Gras krijgt de renbaan voor de komende winter een mooi vooruitzicht.

Bart Coopman

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.