Sport

Off­si­de over play-offs: Ze mogen veel zeg­gen, maar uit­ein­de­lijk staan we er”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voetballers Charles Vanhoutte van Union en Christaan Ravych van Cercle Brugge waren gisteren te gast in onze Sporttalkshow Offside. Allebei spelen ze straks in de play-offs. Derde keer, goede keer, dat is het gevoel bij Union. Cercle Brugge wil dan weer meer zijn dan een luis in de pels van de topploegen.

Christiaan Ravych

Christiaan Ravych

Cercle Brugge leeft nog steeds in euforie na het halen van de play-offs, voor het eerst in hun 125-jarig bestaan. Miron Muslic maakte van Cercle de ploeg waar niemand graag wil tegen spelen, of je nu voor of tegen hun manier van spelen bent.

"Kijk, als het werkt, en we staan er wel in de play-offs", zegt Christiaan Ravych van Cercle Brugge.

"Ze mogen alles zeggen wat ze willen, maar we staan er wel, en het werkt. We maken ook veel progressie met sommige spelers. Ueda, die nu naar Feijenoord is, Olivier Deman die vertrekt, zelfs Charles, veel verschillende spelers die in de kijker staan. Ook voor mij, ik mocht proeven van de jonge Rode Duivels, Hugo Siquet die naar de Rode Duivels mocht. Snap je? Ze mogen veel zeggen, maar uiteindelijk staan we er wel, en zitten we wel in de kijker."

Charles Vanhoutte van Union Sint-Gillis: "Wat mij vooral opvalt bij Cercle is hun duidelijke spelsysteem. Als je ernaar kijkt, is het voor iedereen duidelijk. Ook de positiviteit, zoals je zelf aanhaalde, ze zijn er altijd in blijven geloven. Dat heeft nu geloond."

Honger groot bij Union

Union greep al twee keer net naast de opperste bekroning. Twee jaar geleden was Club te sterk in de eindronde, vorig jaar was er de onwaarschijnlijke ontknoping met Antwerp als eindwinnaar. Nu staan de sterren weer gunstig. De honger in het Dudenpark is zeer groot.

Charles Vanhoutte: "Dat is het juiste woord, honger. De hele spelersgroep heeft heel veel honger om eindelijk eens die prijs te pakken. Ik denk dat we dit jaar het ideale scenario hebben om dat te doen."

Charles Vanhoutte

Charles Vanhoutte

"KV Kortrijk zal zich redden"

Tot slot heeft Kortrijkzaan Vanhoutte nog een opbeurende boodschap voor zijn stadsgenoten.

"Ik denk wel dat dat ze in eerste klasse zullen blijven. - Gaan die zich nog redden, denk je ? Ja, ze gaan zich redden. Ik kan dat met zekerheid zeggen. Ik hoop het alleszins."

Jeroen Sap
Andy Debo