Sport

Off­si­de: Koen Naert blikt voor­uit op Olym­pi­sche mara­thon, Sam Van Ros­som gaat voor 13de lands­ti­tel met BCO

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Koen Naert gaf gisteren in Offside zijn laatste media-optreden voor de Olympische Spelen. In Parijs wil de Oostkampse marathonloper graag beter doen dan zijn tiende plaats van Tokyo. Sam Van Rossom hoopt dan weer op een dertiende opeenvolgende landstitel voor BC Oostende.

Tussen wat bezoekjes aan Parijs, en stages in Kenia door, schuift Koen Naert nog aan bij de tafel van Offside. De vorm is uitstekend, dat bewees zijn persoonlijk record op de halve marathon in Gentbrugge. De tijd is echter niet van belang op een olympische wedstrijd.

"Ik droom al van in het begin van mijn carrière van een olympisch diploma. Maar iedere olympiade gaat dat niveau pijlsnel steeds hoger. Ik word elk jaar beter en sterker, maar ik schuif altijd wat plaatsjes achteruit in de ranking. Ik weet niet wat er aan het gebeuren is in de verschillende sporten", zegt Naert. 

Het wordt in elk geval een heel uitdagend parcours, met liefst 436 hoogtemeters, langs de historische hoogtepunten van Parijs.

13de landstitel op rij voor BCO?

BC Oostende stoomt ondertussen weer als een sneltrein door de competitie. Zondag won het nog de topper van Den Bosche met 85-61. De dertiende opeenvolgende landstitel is een doel, net als een eerste Beneleaguetitel.

"Het was toch een relatief nieuwe ploeg dit jaar. Vergeleken met andere jaren waren er redelijk wat wissels gebeurd. In het begin liep het misschien iets stroever, maar we hebben altijd gezegd dat het doel was naar het einde van het seizoen goed te zijn. Voorlopig slagen we daarin", klinkt het bij Sam Van Rossom, guard bij BC Oostende. 

Jeroen Sap
Celien Tanghe