Sport
 | update 

Off­day kost Wout Alle­man en Hans Bec­king gele trui­en in Cape Epic

Wout Alleman

© Belga

Wout Alleman en zijn Nederlandse ploeggenoot Hans Becking (Buff Megamo Team) zijn donderdag hun gele leiderstruien in de Zuid-Afrikaanse Cape Epic kwijtgeraakt. Dat is de belangrijkste rittenkoers voor mountainbikers.

In een omwille van de hitte ingekorte koninginnenetappe (73 km, 2500 hm) verbeten zowel Alleman als Becking een offday. Het gele leidersduo uit de Lage Landen moest uiteindelijk bijna zeven minuten toegeven, en zakt zo naar de derde plaats in het algemene klassement.

In een spannende sprint van twee teams werd de etappe gewonnen door de Zwitserse mountainbikelegende Nino Schurter en de Deen Sebastian Fini, voor de neus van de Zuid-Afrikaan Matthew Beers en de Amerikaan Howard Grotts. Dat laatste duo neemt de gele truien over. Beers/Grotts hebben in de stand 2:00 voorsprong op Schurter/Fini en 5:03 op Alleman/Becking.

Alleman cape epic 02
Sport

"Kinderdroom komt uit": mountainbiker Wout Alleman uit Wielsbeke leidt in Cape Epic in Zuid-Afrika

De achtdaagse Cape Epic duurt nog drie dagen, tot en met zondag. Europees marathonkampioen Alleman en Becking droegen in deze editie twee dagen de gele leiderstruien, en hebben ook al twee ritzeges geboekt.

Belga
Celien Tanghe