Sport

Meer dan 600 dart­spe­lers op Ino­fec Open Tielt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Meer dan 600 dartspelers namen dit weekend deel aan het Inofec Open in Tielt. Onder hen ook enkele internationale toppers. Het niveau ligt hoog en blijft stijgen. Het wordt steeds moeilijker om aan de top mee te draaien, zeggen de ervaren internationale spelers.

Inofec Open Tielt haalt enkele grote kleppers naar de Europahal voor een driedaags dartstornooi. Stefaan Henderyck uit Adinkerke staat op de 47e plaats in de Challenge Tour, een internationale competitie. Hij grijpt maar net naast een tourcard voor Professional Darts Corporation, het hoogste internationaal niveau en circuit. “Ik zat er heel dicht bij. Het scheelde maar twee puntjes om mijn tourcard te halen. Het is heel moeilijk en heel hard”, zegt hij.

Een droom is het om de toppers zoals Mario Vandenbogaerde aan het werk te zien. Maar het tornooi wil vooral zoveel mogelijk mensen warm maken voor de sport. En vandaag zien we hier ook de wereldkampioen aan het werk bij de G-Darts, al is dat in iets mindere doen. “Ik heb nu mijn match verloren met 4 – 3. Mijn dubbels vlogen erin, maar mijn tripels niet. Als je je verstand erbij houdt en een beetje talent hebt om te gooien, kan je ver geraken”, zegt kampioen Vincent D’Hondt.

Toenemende belangstelling bij vrouwen

Het tornooi vandaag toont aan dat de belangstelling toeneemt en misschien nog het meest bij de vrouwen. Dat merkt ook Chelsea Sander. “Dit is langzaam een echte hype aan het worden. Af en toe geven we een tornooi voor dames apart. Daar komen heel veel mensen op af. Telkens zijn we verrast over het aantal inschrijvingen. We moeten zelfs mensen op de wachtlijst zetten.”

Stefaan Six
Laurens De Jaegher