Sport

Mar­vin Van­lu­che­ne slaat dub­bel­slag in het WK Zijspancrossen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een dubbelslag voor Marvin Vanluchene uit Oostrozebeke in het WK Zijspancrossen. Want samen met zijn bakkenist Glenn Janssens wint hij niet alleen de Grote Prijs van België, de twee zijn ook de nieuwe leiders in de WK-tussenstand. Maar dat verliep niet zonder slag of stoot.

Vanluchene en Janssens vallen uit tijdens de kwalificatie met mechanische pech, maar komen dankzij de Last Chance, een extra kwalificatierace, toch aan de start van de Grand Prix, weliswaar vanop de tweede rij.

De regen heeft het zandparcours in Lommel loodzwaar gemaakt, en daar lusten de broers Bax wel pap van. Zij zijn de enigen die een ontketende Vanluchene nog kunnen voorblijven in de eerste manche.

Vliegen iedereen voorbij

Vanluchene

Maar zelfs zij zijn niet opgewassen tegen de combo Vanluchene-Janssens in de tweede manche. De Belgen vertrekken weer vanop de 25ste plaats, en slagen erin om alles en iedereen voorbij te vliegen. Met een tweede en een eerste plaats winnen ze zelfs de Grand Prix.

Dankzij de overwinning in Lommel springen Vanluchene en Janssens voorbij de Letse tweelingbroers Lielbardis naar de leiding van de WK-tussenstand. Met nog vier grand prixs te gaan bedraagt de voorsprong 16 punten.

Jeroen Sap