Sport

Club-spe­lers rea­ge­ren ont­goo­cheld na uit­scha­ke­ling op Euro­pees niveau, maar besef­fen dat er nog een titel te rapen valt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Club Brugge kon gisterenavond niet doorstoten naar de finale van de UEFA Conference League. Een late fout van Brandon Mechele deed de droom uiteen spatten. De West-Vlaamse ploeg kijkt toch ook al naar de landcompetitie met één doel: de titel pakken.

Vanaken: "Jammer dat zo'n penaltyfase erover beslist"

Club-kapitein Hans Vanaken vindt vooral de manier waarop de finale niet gehaald werd zuur, maar hij is realistisch: "Er is ontgoocheling. Als je in de halve finale staat van de Conference League, dan wil je de finale bereiken. Uiteindelijk denk ik over twee matchen denk ik wel dat zij het verdienen om door te gaan. Dat ze wel iets beter waren."

Mignolet kijkt al vooruit naar de strijd voor de landstitel

Over de penatlyfout van Mechele heeft Club-doelman Simon Mignolet toch zijn twijfels: "Ik zie gewoon dat er twee jongens vechten voor een bal en dat Brandon net te laat is met z'n voet of met z'n hoofd, dat durf ik zelf niet te zeggen. Maar zo waren er heel veel duels. Die intensiteit is normaal en dat moet je laten doorgaan. Laat ons doorspelen en een verdiende winnaar zoeken en niet via een penalty."

Tegelijk is er bij Mignolet ook het besef dat Fiorentina de betere was, niet enkel op het veld, maar ook op de bank: "Uiteindelijk overleven we nog redelijk lang. Bal op de paal, op de lat en nog een aantal mogelijkheden voor hen. Ik denk wel dat we vanaf morgen heel trots mogen zijn op onze Europese campagne."

Vizier op de titel

De focus legt de ploeg nu op de Champions Play-Off's. "We hebben ons daar in een goede positie gevoetbald. En dan mag dit zeker geen rem zijn op de rest van het seizoen", aldus Simon Mignolet.

Bart Coopman
Emile Beeckman