Sport

Lefeb­vre lei­der na ope­nings­dag Omloop van Vlaanderen

2022-09-03 00:00:00 - Lefebvre leider na openingsdag Omloop van Vlaanderen

In Roeselare is de eerste dag van de Omloop van Vlaanderen afgewerkt, de zevende van in totaal tien rally's die meetellen voor het Kroon-Oil BRC 2022. Na de openingsdag leidt Stéphane Lefebvre (Citroën C3 Rally2). 

Net voor de start van de eerste klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen begon het te regenen. De neerslag kwam op een gepast moment want alle deelnemers hadden nog tijd genoeg om regenbanden te monteren.

Stéphane Lefebvre startte het snelst en won de eerste en tweede rit. Tijdens de derde klassementsrit moest hij evenwel Verschueren voorlaten. De Oost-Vlaming bleek op de zoning de snelste van allemaal. Ook na de eerste service bleven de regenbanden op de wagens. Bij de eerste avondrit sloeg Lefebvre een kloof en diepte hij zijn voorsprong van 2.5 op Verschueren uit tot 9 seconden.

In de laatste rit van de openingsdag was Gino Bux de snelste. Na vijf klassementsritten sluit Lefebvre de eerste wedstrijddag af met een voorsprong van 10.8 op Verschueren en 28.8 op Gino Bux. Zaterdag worden er nog drie lussen van telkens vijf klassementsritten gereden, goed voor 143,18 competitieve kilometers.

De Omloop van Vlaanderen eindigt zaterdagavond.

Belga