Sport

KV Oos­ten­de — Zul­te Ware­gem gaat zeker door met publiek, ook al zit­ten we in overlevingsmodus”

Zulte Waregem KV Oostende

Ondanks aanzwellende doemberichten rond de financiële situatie van KV Oostende, benadrukt de clubleiding dat de wedstrijd tegen Zulte Waregem van komende zondag zeker met publiek zal gespeeld worden. "Het is geen geheim dat we in overlevingsmodus zitten," zegt CEO Ehresmann op de website van de club.

De verkoop van Anton Tanghe, van KV Oostende aan Zulte Waregem, wordt gezien als een noodzakelijke financiële transactie om lonen en / of betalingen aan de RSZ te kunnen doorvoeren. In de media werden zelfs vraagtekens geplaatst achter de wedstrijd van KVO tegen Zulte Waregem. Maar de clubleiding benadrukt dat die zeker gespeeld wordt met publiek.

" Het is geen geheim dat we op dit moment in overlevingsmodus zitten. De wedstrijd van zondag aanstaande kan echter plaatsvinden in normale omstandigheden."

Benjamin Ehresmann, CEO KV Oostende

Benjamin Ehresmann, de CEO van KVO, brengt alvast duidelijkheid over de nabije toekomst van KV Oostende op de website van de club.

“Eerst en vooral betreuren wij dat interne keuken naar buiten wordt gebracht. Niemand heeft daar baat bij. Daar staat tegenover dat het geen geheim is dat we op dit moment in overlevingsmodus zitten. De wedstrijd van zondag aanstaande kan echter plaatsvinden in normale omstandigheden.Dat wil zeggen met stewards, met horeca, met alles."

" Betekent dit dat onze langetermijnproblemen zijn opgelost? Zeker niet maar mocht ik er niet meer in geloven, zou ik hier ook niet meer zijn, geloof me."

Benjamin Ehresmann, CEO KV Oostende

" We blijven ALLEMAAL werken aan oplossingen opdat deze club een stabiele financiële en sportieve toekomst heeft," gaat Ehresmann verder. "Dat zijn we verplicht aan alle fans, sponsors, werknemers, vrijwilligers, … Verder hopen we dat we zondag de drie punten kunnen thuishouden én woensdag opnieuw kunnen stunten in de beker. Dat zou zeer belangrijk zijn voor iedereen die bij deze club betrokken is.”

Bart Coopman