KV Oos­ten­de sleept gelijk­ma­ker in extre­mis uit de brand op het veld van Club NXT

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Club NXT heeft zaterdagnamiddag tijdens de dertiende speelronde van de Challenger Pro League geen afstand kunnen nemen van KV Oostende. In de slotseconden scoorde Club NXT-huurling, Daniel Perez, de 3-3 na een vermakelijke pot voetbal op Schiervelde in Roeselare.

Victor Barbera bracht de Brugse beloften al vroeg op voorsprong, Anton Tanghe maakte op slag van rust gelijk. Shion Homma scoorde halverwege de tweede helft zijn eerste van dit seizoen, maar na een eigen doelpunt van Jano Willems werd de voorsprong andermaal teniet gedaan. 

Beide teams eindigden de wedstrijd met een man minder na een tweede gele kaart voor Cederick Van Daele (Oostende) in de 70e minuut en Abdoul Yameogo (Club NXT) in de 89e minuut.

Geanimeerde slotfase

Romeo Vermant dacht zich bij het ingaan van de extra tijd tot matchwinnaar te kronen, al was dat buiten Daniel Perez gerekend. De Venezolaanse huurling van Club NXT maakte in extremis voor een derde keer de achterstand ongedaan en trok daarmee een punt over de streep voor de Kustboys.

Klassement

In de tussenstand van 1B staat Club NXT achtste met zeventien punten. Oostende is pas twaalfde met twee punten minder dan de Brugse beloften.

Belga
Lennert Devisch