Sport

KV Kort­rijk lijdt tegen STVV eer­ste neder­laag in 2024

Belgakvkortrijkstvvfebruari2024

Belga

Rode lantaarn KV Kortrijk heeft vrijdagavond in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil verloren op bezoek bij Sint-Truiden. De thuisploeg won met 1-0 dankzij een owngoal van Haruya Fujii op het einde van de eerste helft. 

Met de rust in zicht klom de thuisploeg op voorsprong, na een owngoal van de Japanner Haruya Fujii: 1-0, na een flauwe eerste helft waarin KVK niet had moeten onderdoen voor de thuisploeg. Na de pauze vergat STVV het af te maken, waardoor het nog tot diep in de blessuretijd bibberen bleef op Stayen. De Limburgers hielden echter stand en sprokkelden zo de drie punten, vijf dagen na de zware 4-1 nederlaag op het veld van Cercle Brugge. 

Eerste verlies onder nieuwe coach

Met 34 punten hebben de Truienaars, momenteel op de achtste stek, de top zes stevig in het vizier. De kloof met nummer zes Cercle bedraagt amper twee punten. Voor Kortrijk was het de eerste nederlaag onder zijn nieuwe coach Freyr Alexandersson, na een eerdere acht op twaalf sinds de winteronderbreking. Met achttien punten blijven de West-Vlamingen op de laatste plaats en dreigt de kloof met Eupen, de voorlaatste in de stand, weer wat groter te worden. Het verschil tussen beide teams bedraagt drie punten.

Club Brugge ontvangt Eupen

Zaterdagnamiddag speelt Standard om 16u op Sclessin een zespuntenmatch tegen OH Leuven. Beide teams dreigen onderin in de gevarenzone terecht te komen. Met 25 punten is Standard 11e, OHL en Charleroi volgen op één punt. De Luikenaars hopen een eerste zege te boeken sinds de thuismatch van 25 november tegen Genk (1-0), de Leuvenaars zijn de jongste vijf competitiematchen ongeslagen.

Leider Union ontvangt zaterdagavond Westerlo, dat onder Rik De Mil een nieuw elan vond maar op de vorige speeldag een 0-3 nederlaag incasseerde tegen OH Leuven. De koploper verloor woensdag in de heenmatch van de halve finale van de Croky Cup met 2-1 van Club Brugge, maar het Brusselse doelpunt in de 94e minuut was uiteindelijk toch een opsteker.

In het Jan Breydelstadion wil Club Brugge zich zaterdagavond (20u45) tegen Eupen herpakken na de 2-1 nederlaag van zondag tegen Antwerp, waardoor er een einde kwam aan een ongeslagen reeks van 15 matchen. 

Belga