Sport

KSV Bre­de­ne kroont zich tot kam­pi­oen in 3e klasse

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het vrouwenvoetbal had Bredene gisteren de kans om kampioen te spelen in derde klasse. Het moest daarvoor wel winnen van Merkem, de nummer 7 in de stand.

Een zonnige dag en veel supporters op post, een ideaal scenario voor Bredene om kampioen te spelen. De thuisploeg neemt meteen de wedstrijd in handen, maar het is wel een halfuur wachten op het openingsdoelpunt. Vandenbroucke krijgt de bal diep, haar schot wordt nog gepakt door de doelvrouw, maar Julie Meseure is goed gevolgd en tikt de 1-0 binnen.

Net voor de rust verdubbelt Bredene de voorsprong. Charlien Ver Eecke zet met een vroege voorzet Machteld Vandenbroucke alleen voor doel, ze legt overhoeks binnen. We gaan rusten met 2-0 voorsprong.

Merkem laat zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Tijdens een zwakker moment van Bredene, kan Celine Leeman de aansluitingstreffer scoren. 2-1, het kampioenschap is nog niet binnen.

Maar dan schakelt de leider een versnelling hoger, twee doelpunten in 2 minuten tijd. Eerst kopt Ver Eecke vakkundig binnen en dan staat Meseure op de juiste plaats. Tweemaal op assist van Chelsey Vanhooren. In een mum van tijd staat het 4-1.

Nog geen 5 minuten later is Ver Eecke daar opnieuw, nu vanop afstand. Ze legt de bal heel mooi binnen. 5-1. Om het doelpuntenfestijn af te sluiten is het nog eens aan Machteld Vandenbroucke. De bal komt voor doel en dan staat ze op de juiste plaats. 6-1. En dan is het wachten op het verlossende fluitsignaal en kan het feestje losbarsten. Bredene is kampioen.

Jonas Debrouwere
Thomas Van Poucke