Sport

KRC Harel­be­ke straks met 13 bus­sen en 750 (!) fans naar Standard Luik

Bossutharelbeke

Voetbalclub KRC Harelbeke trekt met maar liefst 750 (!) voetbalfans op 1 november naar Standard Luik voor de 1/16de finale van de Croky Cup. "Zo veel supporters die de verplaatsing maken, daar zijn we ongelooflijk trots op", zegt de club. Voor de volksverhuizing worden 13 bussen ingelegd.

"Als amateurclub zijn we ongelooflijk trots dat niet minder dan 750 fans meegaan naar Sclessin", zegt de club. "Op amateurniveau is dit ongezien. Veel eersteklasseclubs halen die aantallen ook niet voor een verplaatsing."

"U zal zich nog wel de gratis abonnementenactie herinneren, waarbij we 4.500 aanvragen kregen. Doorgaans trekken we nu zo'n 1.000 toeschouwers in ons leuke Forestiersstadion. En de interesse voor de verplaatsing naar Luik versterkt ons in de vaststelling dat onze Ratjes springlevend zijn", aldus Harelbeke.

"Op amateurniveau is dit ongezien."

KRC Harelbeke over verplaatsing naar Standard Luik voor de Croky Cup

Stunt overdoen?

"Vanaf 14 uur ontvangen we onze fans in onze kantines. Het wordt een klein feest, en stilletjes durven we te dromen van een echte stunt! Want: 42 jaar geleden schakelden onze Ratjes ook al eens Standard Luik uit.

Het was het grote Standard met Preud'homme, Gerets, Tahamata en andere kleppers dat datzelfde seizoen de finale van Europabeker II speelde tegen Barcelona. Kunnen onze Ratjes dat nog eens overdoen?", vraagt de club zich luidop af.

Andy Debo