Sport

Kort­rijk zet Seraing opzij in degradatietopper

2023-01-19 00:00:00 - Kortrijk zet Seraing opzij in degradatietopper

Kortrijk heeft woensdagavond een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud. De Kerels wonnen op de 21e speeldag in de hoogste voetbalklasse met 3-2 van rode lantaarn Seraing en kunnen daardoor weer iets vrijer ademen onderin.

KVK kende een droomstart in het Guldensporenstadion. Na amper 9 minuten kopte Felipe Avenatti zijn team op voorsprong. Maar lang kon de thuisaanhang niet vieren. Na tussenkomst van de VAR ging de bal net voorbij het kwartier op de stip. Vagner miste niet. 

Kortrijk reageerde niet aangeslagen en in de 24e minuut hadden de West-Vlamingen opnieuw een voorsprong beet, na een individuele actie van Billal Messaouadi. De 2-1 bleek meteen ook de ruststand, al was Avenatti met een schot op de lat net voor de pauze nog dicht bij zijn tweede van de avond.

Na de kampwissel moest Seraing al vroeg met tien verder na rood voor Mbow na een fout op Selemani. Ondanks die man minder kwam Seraing voor de tweede keer langszij, opnieuw via Vagner. De Kaapverdische spits schoot een vrije trap binnen. Sissoko kreeg meteen een unieke kans op 2-3 maar miste, wat Faïz Selemani aan de overzijde niet deed. Hij bezorgde Kortrijk een nieuwe voorsprong maar moest vervolgens geblesseerd vervangen worden. De bezoekers gingen in het slot op zoek naar een derde gelijkmaker maar Kortrijk hield de belangrijke zege thuis.   

In het klassement neemt Kortrijk dankzij de driepunter wat meer afstand van de degradatiezone. KVK wipt met 21 punten over Eupen naar de veertiende plaats. Seraing blijft met 15 punten op de achttiende en laatste positie hangen. 

Belga