Sport

Kort­rijk en Kuur­ne goed voor­be­reid op Kuurne-Brussel-Kuurne

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Kortrijk en Kuurne zijn ze zich volop aan het voorbereiden op de start van Kuurne-Brussel-Kuurne van zondag, de opener van het West-Vlaamse wielerseizoen. 

De start is voor het eerst niet meer in Kuurne zelf, maar op en rond de Grote Markt van Kortrijk. De finish ligt wel nog in Kuurne. Wout van Aert is één van de grote publiekstrekkers. Wouter Allijns, schepen van Sport Kortrijk: "Er staat al 1 podium, maar het hoofdpodium moet nog opgebouwd worden. Want we verwachten heel veel volk zondag. De weergoden zullen ons min of meer gunstig gezind zijn, toch voor eind februari. We kijken er naar uit."

Renners van heel dichtbij te zien

Geert Penez, voorzitter Kuurne-Brussel-Kuurne: "De ploegbussen komen vanaf 9 uur toe op de Broelparking en gedeeltelijk ook op de Dam. De renners verplaatsen zich naar de markt voor de presentatie. En de mensen gaan de renners van zeer dichtbij kunnen bewonderen tussen de Broelkaai, de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de Markt. De renners verzamelen zich in de Leiestraat. Ter hoogte van het stadhuis en de bibliotheek wordt de officieuze start gegeven."

KBK a
Kbk b
KBK

De organisatie vraagt om zoveel mogelijk met de fiets naar Kortrijk te komen. Er is een fietsparking voorzien op het Schouwburgplein. Over mogelijk boerenprotest tijdens de koers zijn er weinig zorgen.

Davy Vercamer