Sport

Knack Roe­se­la­re staat stil bij 60ste ver­jaar­dag in titelroes

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Twee dagen nadat de volleybalclub zijn vijftiende landstitel won, heeft Knack Roeselare dinsdagavond zijn zestigste verjaardag gevierd in de Tomabelhal. Meerdere clubiconen lieten zich nog eens zien op het dubbele feest. In 1964 begon het Roeselaarse volleybalverhaal dankzij enkele leerlingen op de Broederschool.

Na zestig jaar kan Knack Roeselare indrukwekkende cijfers voorleggen. De teller staat op 15 landstitels, 16 Belgische bekers en ruim 200 wedstrijden. In 2002 greep het ook de winst in de Top Teams Cup, de voorloper van de CEV-cup. 

"Formidabel om bij Knack te horen"

Kapitein Verhanneman behaalde zondag zijn tiende nationale titel bij Roeselare. Hij is de enige speler in de geschiedenis die dubbele cijfers optekent. "Het is ongelooflijk en meer dan ik had durven dromen als jonge kerel toen ik hier ooit toekwam", vertelt Verhanneman. "Het is formidabel om deel uit te maken van deze club en op deze avond besef je dat nog meer."

Clubiconen als Hendrik Tuerlinckx, Jacky Vermeulen en Walter Engelen daagden op voor het jubilieum. Ze haalden herinneringen op aan de rijkgevulde geschiedenis. Toch kijkt de club ook naar de toekomst en blijft het zeer ambitieus.

Robbe Wets