Sport

Kim­mer Cop­pe­jans half jaar out

Kimmer coppejans

Foto Archief Belga

Tennisser Kimmer Coppejans, nummer 182 op de wereldranglijst, is voor zes maanden out. De Oostendenaar laat zich volgende week opereren aan de rechterelleboog. Er wacht hem een lange revalidatie. 

Coppejans heeft al last sinds afgelopen zomer. Volgens de 29-jarige Oostendenaar gaat het om een golfelleboog. "In tegenstelling tot de tenniselleboog gaat het hier om de buitenkant van de elleboog. Ik kreeg voor het eerst last na Wimbledon, maar toen kon ik het nog verdragen. Sinds mijn spierblessure in Astana eind september is het erger geworden. Tijdens de voorbereiding deze winter kon ik amper een bal slaan. Ik hoopte dat het zou gaan tijdens de Australian Open, maar ik kon alleen spelen met pijnstillers en injecties. Zo kon het niet verder", laat Coppejans weten aan Belga.

De West-Vlaming gaat woensdag onder het mes waarbij het gewricht verstevigd zal worden. Na de operatie moet hij zes weken een brace dragen. Pas na een lange revalidatie kan Coppejans terug het veld op. Zijn comeback wordt pas in juli of augustus verwacht. "Als de revalidatie goed verloopt, kan ik hernemen op gras voor Wimbledon, maar ik mik eerder op de US Open."

Belga
Thibaut Desmarets