Sport

Jupi­ler Pro Lea­gue: Geen win­naar in pit­ti­ge Brug­se der­by (11)

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Cercle Brugge en Club Brugge hebben elkaar zondag geen duimbreed toegegeven tijdens Brugse derby op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League. Het werd 1-1 na goals van Alan Minda (60.) en Ferran Jutgla (81.). In de tussenstand blijft Club derde met 45 punten, veertien minder dan leider Union. Cercle is vijfde met 40 punten.

In een onderhoudende eerste helft in het Jan Breydelstadion waren er kansen aan beide zijden. Topschutters Denkey en Thiago kregen elk een mogelijkheid, maar scoren lukte niet. Het echte spektakel liet tot na rust op zich wachten. Eerst hield Cercle-doelman Warleson Meijer van de openingstreffer, maar meteen erna was het raak aan de overkant. Na een afgeslagen hoekschop voor Club Brugge begon Cercle-aanvaller Minda aan een solo. De Ecuadoriaan stak het hele veld over, hield liefst vier Club-spelers aan de praat en vlamde de bal van aan de rand van de zestien vervolgens knap voorbij Mignolet, 1-0.

Club nam het initiatief nu helemaal in handen. Thiago miste nog een tweede grote mogelijkheid en Warleson moest tussenkomen op een knal van Nusa. De gelijkmaker hing in de lucht en kwam er ook negen minuten voor tijd met een rake kopbal van de ingevallen Jutgla, 1-1. Igor Thiago speelde de hoofdrol in een tumultueuze slotfase, met liefst dertien minuten toegevoegde tijd. Meteen na de gelijkmaker kreeg hij rood voor een fout op Warleson. Die beslissing werd nog teruggedraaid door de VAR, maar de Braziliaan kreeg even later alsnog een tweede gele, en dus rode, kaart na een elleboog aan Popovic. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 1-1.

Belga
Thomas Van Poucke