Sport

Joe­rie Van­stee­lant stopt als profatleet

2015-08-10 00:00:00 - Joerie Vansteelant stopt als profatleet

Een grote meneer neemt afscheid van de topsport. Joerie Vansteelant, achtvoudig wereldkampioen duatlon, heeft beslist dat 2015 zijn laatste seizoen wordt als profatleet.

De overstap naar triatlon brengt uiteindelijk toch niet wat hij gehoopt had. Hawaii lijkt een brug te ver.

Vansteelant omschrijft zijn reden als volgt: "Twee jaar geleden maakte ik de overstap naar triatlon met als doel om mij dit jaar te kwalificeren voor de Ironman van Hawaï. Mijn einddoelstelling was om daar binnen enkele jaren een topresultaat neer te zetten, en daarbij kreeg ik ook volop de steun van Defensie en team Ironmanagers. Vorig jaar dacht ik nog goed op schema te zitten, maar dit jaar moet ik toch vaststellen dat mijn lange termijn doelstelling niet haalbaar zal zijn. In deze optiek heb ik daarom beslist dat 2015 mijn laatste seizoen is als profatleet."

Achtvoudig wereldkampioen duatlon

"Met toch wel enige fierheid kijk ik terug op mijn profcarrière want ik behaalde betere resultaten dan waar ik ooit had van durven dromen. Ik werd maar liefst 8x wereldkampioen duatlon en won meer dan 20 Powerman wedstrijden. Onder de deskundige begeleiding van coach (en goede vriend) Tim De Vilder leerde ik enkele jaren geleden zwemmen, wat voor mij een hele opgave was! Vorig jaar slaagde ik er in om 2x een top-5 plaats te behalen op een Ironman. De rijk gevulde ervaringen die ik opdeed zijn beslist iets wat ik de rest van mijn leven zal meedragen!"

Vansteelant gaat nu op zoek naar een nieuwe job.Hij zal ook zijn kenis blijven overdragen op jonge atleten.

Bart Coopman