Sport

Indruk­wek­ken­de Gil­bert wint Ron­de Van Vlaanderen

Een indrukwekkende Philippe Gilbert heeft de Ronde Van Vlaanderen gewonnen. De Belgisch kampioen rondde een solo van meer dan 50 kilometer succesvol af. Sep Vanmarcke kwam zwaar ten val en moest opgeven.

De Muur van Geraardsbergen, terug van weggeweest eiste meteen een hoofdrol op. Een groepje met Boonen, Gilbert, Kristoff, maar ook met Sep Vanmarcke en Pieter Vanspeybrouck rijdt weg en gaat in de achtervolging op een vroege vlucht. Sagan en Van Avermaet volgen in het pak, al snel op meer dan een minuut.

Op de tweede passage over de Oude Kwaremont gaat Gilbert solo. De Belgische kampioen voelt zich bijzonder goed. Wat later valt Sep Vanmarcke letterlijk weg. Hij smakt tegen het beton en moet opgeven

Sagan en Van Avermaet bundelen in de achtervolging hun krachten, maar komen niet echt dichter. Op 15 kilometer van de meet komen Sagan, Van Avermaet en Naesen ten val, en zo lijkt Gilbert meteen zegezeker.

In het absolute slot komen Van Avermaet, Terpstra en Van Baarle nog erg dicht. Van Avermaet wint de spurt voor de tweede plaats, Terpstra wordt derde.

De redactie