Sport

Hoofd­rol voor Tes­sa Wul­laert met Red Fla­mes tegen Hon­ga­rije, maar we mis­ten intensiteit”

Tessa Wullaert

Tessa Wullaert - Belga

Tessa Wullaert heeft een hoofdrol gespeeld in de terugwedstrijd van de barrages voor de Nations League. Wullaert scoorde drie keer, de Red Flames wonnen met 5-1 van Hongarije.

De Red Flames wonnen met 5-1 van Hongarije, vorige week wonnen ze in Hongarije ook al de heenwedsrijd met 1-5. De Red Flames verzekeren zich zo van het behoud in de hoogste divisie van de Nations League. Dat geeft meer kans op een ticket voor het EK.

Met drie doelpunten had de Stasegemse Wullaert een stevig aandeel in de winst, maar helemaal tevreden bleek ze achteraf niet. “Opnieuw begonnen we niet agressief genoeg aan de wedstrijd.”

"Geen intensiteit"

“Intensiteit was het sleutelwoord. Wel, die was er niet. Ik had het team gevraagd om de fouten van vrijdag niet te herhalen, om niet opnieuw op een achterstand te komen. En toch is dat exact wat gebeurde. We speelden te laag, verloren de duels en waren te traag in de omschakeling. In de tweede helft hebben de wissels van de trainer en de vermoeidheid bij de Hongaren het verschil gemaakt."

"Van mijn drie doelpunten was het eerste het belangrijkste. Vlak voor rust gaf het ons de energie om de tweede helft beter aan te pakken,"

Tessa Wullaert, Red Flame

In april starten de kwalificaties voor het EK 2025. België zit daarbij opnieuw in de A-liga met de zestien sterkste landen. "Dat wordt dus geen makkelijke campagne. Ongeacht de loting, zal de tegenstander zwaarder zijn dan wat we vandaag voorgeschoteld kregen. We zullen een slechte situatie niet zo makkelijk om kunnen keren als vandaag.”

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga